۱۳۹۲ بهمن ۲۴, پنجشنبه

هەوتویەک بۆ قسەکردن بە باشی لە پشت سەری یەکتر


لەو خوێندنگەی کە من کۆرسی زمانی لێ دەخوێنم واتە "پاسیکیڤی ـ ئۆپیستۆ" (Paasikivi-opisto) هەوتویە بۆ ئەوە تەرخان کرابوو کە لە پشت سەری دۆستان وهاورێیانمان بە باشی قسە بکەین ئەویش بە نوسین لە سەر تابلۆیەکی گەورە کە لە سالۆنی خوێندگەکە بە دیوارەوە هەڵواسرابوو بۆ ماوەی هەوتویەک منیش پێم سەرنجراکێش بوو، بۆیە بەشداریم کرد و رستەیەکی کورتم نوسی لە سەر یەکێک لە مامۆستاکانی خوێندنگەکە.

۱۳۹۲ بهمن ۲۲, سه‌شنبه

کلوبی نێونەتەوەیی تۆرکۆ Turun Kansainvälinen Klubi

ئەمە ناوی کلوبێکە کە لە تۆرکۆ دامەزراوە بە مەبەستی ئاشنا کردنی خەڵکانی بێگانە لە گەڵ یەکتری و ئاشناکردنیان لەگەڵ کلتور و زمانی فینلاندی کە کار لەگەڵ خاچی سوری فینلاندیش دەکات.
من لە رێگای خوێندنگەی زمانەوە ئاگادار کرامەوە لە یەکەم کۆبونەوەی ئەم کلوبەو لە کاتی دیاریکراودا چووم بۆ شوێنی کلوبەکە  کە لە ناوەندی شاری تورکویە و وادیارە شوێنەکە تایبەتە بەم کارانە

politiika ammatti

Politiikka minun mielestäni on todella tärkeä yhteiskunnassa, koska politiikan kautta voi olla hyvä elämä ja hyvä systeemi ja hallinta. 
Politiikan päätös vaikuttaa kaikki asiat ja ihmiset,  jotka eivät yhteiskunnassa. Esimerkiksi kun politiikan ihmiset ovat kokouksessa ja päättävät koulutuksesta se on tosi tärkeää, että poliitikot ovat osaavia.
Suomessa on paras koulutukset koska Suomalaisella on hyviä politiikat ihmiset ja Suomessa on paras hallinnan systeemi,  koska Suomessa on hyviä ja osaavia politiikat ihmiset.

۱۳۹۲ بهمن ۱۵, سه‌شنبه

Toiveammatti

Kuin olin lapsi minun toiveammattini oli näytteljä, koska pidin katsoa paljon sarjat ohjelmat ja minä voin ottaa mallia henkilön ohjelmasta ja kun olin ystävän kanssa minä näyttelin hyvin ja tiesin, että minusta tulee hyvä näytteljä, mutta minä olen Kurdistanilainen ja asuin pienessä kaupungissa että saada se on tosi hankala ja vaikea, koska Iranin hallitus ei ole hyvä laki. Minun täytyy sanoa että Iranissa elävät Persia, Azeri, Kurdit, Arabit ja Baluchit, mutta laki ja oikeus enemmän perustettu ja antaa oikeus vain persialainen, esimerkiksi koulussa vain opiskellaan persia kieli ei muuta kieliä.